ADAPT2BALANCE Kinesitherapie in Lommel staat garant voor een individuele aanpak en expertise inzake sport en revalidatie

1
1

“Niet de sterkste, noch de grootste maar hij die zich het beste aanpast aan de omgeving heeft de beste overlevingskansen” 

Survival of the fittest (Darwin)

Dit is de basis van het concept ADAPT2BALANCE. De mens, de moderne maatschappij en de natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie zijn balans vindt in zijn vertrouwde habitat maar vooral ook daarbuiten, zal positiever en vrijer in het leven staan.

In grote tegenstelling tot de dieren, staan mensen steeds verder af van hun natuurlijk bewegingspatroon. Ze verliezen zich in de dagelijkse stress, in de wereld van de QUICK-FIX en verliezen hun instinctieve overlevingscapaciteit. Ongestructureerd en onnatuurlijk bewegingsgedrag zal, vroeg of laat, functionele klachten veroorzaken.

Categorieën

 • Pre - en postoperatieve revalidatie (heup- , knie prothese, peesherstel …)

  85%
 • Manuele Therapie: nek en - rugaandoeningen (whiplash, duizeligheid, spanningshoofdpijn, hernia, …)

  90%
 • Perifere aandoeningen : Enkelverstuiking, tenniselleboog, …

  95%
 • Sportletsels - Sportspecifieke revalidatie

  100%
 • Pre – en postnatale kinesitherapie

  80%
 • Individuele rugscholing - Coretraining

  95%
 • Suspension Training

  90%
 • Taping

  80%
Bij ADAPT2BALANCE is de “lichamelijke HERopvoeding” het vertrekpunt van de therapie : functionele stoornissen opsporen en een correct bewegingsgedrag aanleren. Dit is één van de belangrijkste sleutels in de preventie maar ook in het herstel van lichamelijke klachten. Snelle reïntegratie in uw werk of sportactiviteit is voor ons cruciaal!

Het ADAPT2BALANCE team

Carl en Natalie, beiden actieve sporters (Triatlon, Trailrun, Swimrun,…) voltooiden zowel
een masteropleiding Lichamelijke Opvoeding (2002, specialisatie fysieke activiteit, fitness en gezondheid) als een masteropleiding in de Muskuloskeletale Revalidatie en Sportkinesitherapie (2006) aan de KULeuven.
Tijdens hun opleiding hebben zij zich verder gespecialiseerd in het analyseren, evalueren en behandelen van blessures en zwakke schakels bij sporters en de bewegende mens.
Nadien volgden zij verschillende bijscholingen omtrent manuele therapie,
sportkinesitherapie, sporttaping en coretraining.

 

Heeft u vragen of wil u een afspraak maken?CONTACTEER ONS