sportkinesitherapie-adapt2balance-5

En de winnaar is …

Geplaatst door | Niet geclasseerd | geen Commentaar

De wedstrijd ‘win een inspanningstest’ is afgelopen! De winnaar wordt ook persoonlijk via mail verwittigd en heeft 1 jaar de tijd om zijn inspanningstest af te leggen bij ons in de praktijk. En de winnaar is …. TIM DE HEEL uit Heist op den Berg!! Een dikke proficiat!  

Read More
Daniel Veltjens

Het nieuwe seizoen is weer van start ….

Geplaatst door | Niet geclasseerd | geen Commentaar

Daniel Veltjen van Bollini cycling Team (zwart-gele tenue) heeft de start van het nieuwe wegseizoen zeker niet gemist. Zondag 22/02/15 werd hij in Haneffe knap 3e! Ook op zondag werd de cyclo Classique Alphen gereden, een MTBkoers van 39 km. Rony Vandael en Philippe Cardinaels werden respectievelijk 6e en 10e in de categorie 40-50j. In Lommel ging de 47e veldloop van atletiekclub DALO van start, hierbij werd lommelaar Geert Maes toch nog knap 5e (na 2 weken blessureleed) en dit in 30.56 min op 9600m. Proficiat aan allen!!

Read More

Wondermiddel tegen spierpijn…

Geplaatst door | Duursportbegeleiding | One Comment

Rust en recuperatie zijn net zo belangrijk als de training zelf. Tegenwoordig gaan er dan ook allerlei soorten recuperatiemethodes de wereld rond. Maar zijn al die wondermiddelen nu wel zo heilzaam als men het stelt? Topatleten (sprinters) en voetballers zweren bij een ijsbad na de wedstrijd en wielrenners willen steevast een massage na de koers. Sommigen sporters gebruiken een TENS-apparaatje of speciale olie ter recuperatie, … Steeds meer recreatieve sporters nemen hier dan ook een voorbeeld aan. Deze methodes beweren de afvoer van melkzuur te versnellen en dus op deze manier te zorgen voor een beter herstel, waardoor je als atleet sneller optimaal zal kunnen presteren. Zure melk? Melkzuur is een afvalproduct van de energieproductie in de spieren tijdens inspanning. Op een gegeven moment (uiteraard afhankelijk van de intensiteit van de training) stapelt melkzuur zich zodanig op dat de spieren…

Read More
Inspanningtest-fiestest-adapt2balance

Win een inspanningstest !

Geplaatst door | Duursportbegeleiding, Win | geen Commentaar

Om een inspanningstest bij ADAPT2BALANCE te winnen hoef je simpelweg het volgende te doen: Antwoord voor 15 maart 2015 op onderstaande vraag. 1. ‘LIKE’ de Facebookpagina van ADAPT2BALANCE. > Facebook 2. Stuur een mail via de contactpagina van de website (en NIET via onderstaande reply – modus!!) met het juiste antwoord, je naam, adres, telefoonnummer en sportdiscipline. > Stuur een mail Vraag: “In welk jaar studeerden Carl en Natalie af aan de KULeuven als Master in de Musculoskeletale revalidatie en Sportkinesitherapie?” PS: Het antwoord staat ergens vermeld op de site onder de rubriek kinesitherapie ☺ !

Read More
Winter-Training-adapt2balance

Houd geen winterslaap!

Geplaatst door | Duursportbegeleiding | geen Commentaar

Bij de gemiddelde recreatieve sporter zie je vaak dat de conditie een cyclisch verloop kent, waarbij de conditie in de herfst/winterperiode daalt en vanaf het voorjaar, wanneer het weer beter wordt, opnieuw zal verbeteren. Tijdens de lange winterperiode is het nochtans om verschillende redenen van cruciaal belang om aan je conditie te werken. De progressie die je als atleet jaar na jaar kan maken hangt namelijk af van de hoeveelheid conditie die je al dan niet verliest tijdens de winter. Intensieve trainingen renderen pas als je tijdens de winterperiode je conditie verbetert of in stand houdt. Enkel wanneer je je basis hoger legt tijdens de winter zal je jaar na jaar de conditionele vruchten daarvan plukken. De basis wordt natuurlijk gelegd door volumetrainingen, dus veel kilometers maken en dat is juist hetgene wat in de winter soms een probleem wordt….

Read More
adapt2balance-team-natalieFranken-carHuygen

Welkom bij ADAPT2BALANCE!

Geplaatst door | Niet geclasseerd | One Comment

Het Adapt2Balance team, Carl Huygen en Natalie Franken lanceren hun professionele website 1 jaar na de opstart van hun centrum in Lommel! Check onze website en ontdek de verschillende mogelijkheden voor kinesitherapie en sportbegeleiding! Wij danken Jean Van Dijck voor de geweldige fotoshoot en Marion Marquet van MKT design Marseille voor haar professionalisme en creatieve geest bij het creeëren van deze website! « Merci Marion pour ta créativité exceptionelle et ton aide professionel dans la création de ce site internet! »

Read More